Gemensam planering

Ibland vill man lägga schema tillsammans med en kollega. Exempelvis kanske två ämneslärare med delat ansvar för en klass behöver lägga ett klasschema, samt sina personliga lärarscheman.

För att göra detta så kan den ene läraren skapa en planering och sedan ge kollegan (eller kollegorna) åtkomst till planeringen. När kollegan har fått åtkomst så dyker planeringen upp nästa gång kollegan loggar in med sin användare.

Hur skapar jag en gemensam planering?

När man loggat in och är på sidan med planeringar så klickar man på knappen ”Åtkomst”:

mina-planeringar

På åtkomst-sidan går det att skriva in användarnamnet (dvs. epostadressen) på kollegan som man vill ge åtkomst till:

atkomst-sidan

När man skrivit in kollegans användarnamn och klickar på ”Ge åtkomst” så läggs användaren till:

atkomst-delning-lyckades

När man återvänder till planerings-sidan så ser man att planeringen nu delas med kollegan:

min-planering-med-delad

När kollegan loggar in nästa gång så syns planeringen strax under de andra planeringarna:

mina-planeringar-delas-med-mig

När man sedan öppnar planeringen så kan man börja lägga ut lektioner i de klass- och lärarscheman som finns där.

Bra att veta

En bra sak att känna till är att endast användaren som skapat planeringen kan ändra inställningar för timplaner, klasser och lärare. Så om man t.ex. vill göra en ändring i timplanen eller lägga till en ny klass så behöver användaren som skapat planeringen göra det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s